top of page
pijltje_02.png
pijltje_03_nieuw.png
pijltje_01.png

Onthaalpunt Stad Kortemark

ONTHAALPUNT / GEMEENTE KORTEMARK

scenografie - grafiek - opbouw

Brouwerij Louwaege was een Belgische familiebrouwerij in Kortemark. Ze wordt in 1877 opgericht en bestaat vijf generaties lang. Akila Pils, Hapkin, Thouroutenaere ... doen bij de bierliefhebbers onder ons wel een belletje rinkelen. In 2002 wordt de brouwerij gesloten. De terreinen maken plaats voor appartementen, assistentiewoningen, een woonzorgcentrum en de nieuwe openbare bibliotheek. In de gerenoveerde mouttoren wordt een toeristisch onthaal voorzien.


De Mouterij

PK projects wordt ingeschakeld voor het ontwerp en de uitvoering van dit nieuwe toeristisch onthaal ‘De Mouterij’. Het wordt een opstelling met respect voor het brouwerijverleden en een link naar de bezienswaardigheden en specialiteiten van de streek. Alle onderdelen van de opstelling zijn uitgevoerd in metaal met een koperkleurige poederlakafwerking, een verwijzing naar de voormalige brouwketels.


Blikvanger aan de inkom is het gepersonaliseerd maatwerkmeubel, een combinatie van logo, affichekast, folderrek en lockers. Eenmaal binnen wordt de bezoeker doorheen de opstelling geloodst via de ‘bierleiding’, een koperkleurige vloersignalisatie die loopt vanaf de ingang, langsheen twee infomodules, tot in de lift naar het dakterras van de mouttoren.


De eerste infomodule vertelt het verhaal van de brouwerij aan de hand van beeldmateriaal en voorwerpen.  De tweede module focust op het streektoerisme. De grote cirkellogo’s bovenop beide modules verwijzen naar de merkmedailles op een tapkraan. Grootformaatfoto’s op de wanden getuigen van het brouwverleden.


De lift naar de mouttoren is getransformeerd tot koelkast, met daarin het bierassortiment van de de voormalige brouwerij Louwaege. Eenmaal op het dak van de toren nodigen koperkleurige buizen uit om er doorheen te kijken naar landmarks in de omgeving. Geintegreerde infobordjes geven aanvullende informatie.

TESTANKER
pijltje_05.png
bottom of page