top of page
pijltje_02.png
pijltje_03_nieuw.png
pijltje_01.png

Mobiele projectie-cilinder

Modulaire opstelling voor gebruik op diverse locaties

Nationale Loterij

ontwerp - grafiek - projectbegeleiding - plaatsing

PK projects ontwerpt een mobiele projectie-cilinder met een hoogte van 5 meter en een diameter van 6 meter voor de Nationale Loterij


In 1441 nam men in Brugge een nooit gezien initiatief waarvan ze niet konden vermoeden dat het de basis zou leggen van wat we 580 jaar later wereldwijd kennen als ‘een loterij’. Brugge was in die tijd een zeer bloeiende metropool. Maar een fikse boete opgelegd door Filips de Goede, hertog van Bourgondië, en de kosten die gepaard gingen met de veelvuldige opstanden, zorgden ervoor dat er alternatieve manieren moesten gevonden worden om nuttige zaken voor de gemeenschap te financieren. Zonder daarbij extra belastingen te moeten heffen, want net zoals vandaag was dat in de middeleeuwen geen populaire maatregel.


Te Brugghe ende Eldere
Het geniale plan om een loterij met diverse prijzen te organiseren en zo vrijwillige bijdragen te verzamelen en met de opbrengsten collectieve noden te bekostigen, bleek een schot in de roos. Deze historische beslissing, bijna 600 jaar geleden, zou het Europese loterijlandschap voorgoed veranderen. Eind vorig jaar bouwde PK projects in Stadsarchief Brugge de tentoonstelling Te Brugghe ende Eldere, een succesvolle expo die dieper inging op die eerste ‘lothinge’ en de reis die de loterij heeft doorlopen van 1441 tot vandaag. Het absolute paradepaardje van de expo was een toren waar je in een 360° virtual reality-film stapte om zo de allereerste loterij te beleven alsof je er middenin stond.


European Lotterie Industry Days 2022

De Nationale Loterij wil haar geschiedenis graag nog eens belichten op de European Lotterie Industry Days 2022 in Wiesbaden. De virtual reality-film mag daarbij niet ontbreken. Op hun vraag ontwerpt PK projects een kleine mobiele expo met een ‘road' versie van de virtual reality toren. Gemakkelijk transport en snelle, efficiente opbouw staan daarbij centraal. Om aan die vraag te voldoen wordt een segmentaire aluminium cilinderconstructie uitgewerkt. Deze cilinder bestaat uit 32 op maat geplooide segmenten waarin forexpanelen worden gemonteerd, witte aan de binnenwand, zwarte aan de buitenkant en in het dak. De cilinder heeft een diameter van 6 meter en is 5 meter hoog.  Een projectiedoek van 3,20 meter hoog en 14 meter breed vormt de cilinder om tot de ideale projectiezaal. Vijf short throw projectoren creëren een totaalbeeld over wand en vloer, waardoor je als het ware in de Middeleeuwen stapt. Aan de buitenkant komen twee grote aluminium frames met daarin geprinte textieldoeken. Ze zijn licht, snel op te bouwen en geven extra duiding.

TESTANKER
pijltje_05.png
bottom of page