top of page
pijltje_02.png
pijltje_03_nieuw.png
pijltje_01.png

Lemon Drizzle

Sanam Kathibi

EXPO / GROENINGEMUSEUM / BRUGGE

scenografie - grafiek - opbouw

Sanam Khatibi is een Belgische kunstenaar die woont en werkt in Brussel. Haar werk bestaat uit schilderijen, borduurwerken, wandtapijten en sculpturen. De thema's in haar werk hebben betrekking op de oerinstincten en dierlijkheid van de mensheid, de dynamiek tussen man en vrouw, machtsverhoudingen tussen de seksen, overheersing en onderwerping, en angst en verlangen. Ze heeft heel wat (inter)nationale exposities op haar palmares staan, maar exposeert voor het eerst in het Groeningemuseum.


BEVREEMDENDE WERELD


In de expo Lemon Drizzle dompelen twee grote schilderijen en een reeks stillevens de toeschouwer onder in een vervreemdende wereld met kleurrijke fauna en flora. Mens en dier ontmoeten er elkaar in een sensueel spel van macht, geweld en destructie, triomf en verlies, angst en verlangen. Deze personages ontlokken verwondering. Ze roepen om bewondering. Gele en lichtgroene tonaliteiten kleuren het verhaal dat de tentoonstelling vertelt. PK projects zorgt voor een sobere en stijlvolle scenografie volledig te dienste van de werken. Dezelfde tonaliteiten komen terug op de wanden en vloer en versmelten zo het geheel tot een mysterieuze miniwereld binnen het grote Groeningemuseum. Subtiele ingetogen bijschriften geven meer info zonder opdringerig te worden.


De tentoonstelling is deel van ‘Mind the Artist’: een reeks waarbij Musea Brugge hedendaagse kunstenaars een platform wil bieden in tijden van corona.

TESTANKER
pijltje_05.png
bottom of page