top of page
pijltje_02.png
pijltje_03_nieuw.png
pijltje_01.png

Klimaatpunt Brugge

Brugge naar Morgen

KLIMAATPUNT / STAD BRUGGE

scenografie - opbouw

In het Huis van de Bruggeling is het Klimaatpunt geopend. Het is een laagdrempelig info- en ondersteuningspunt geworden, waar inwoners kunnen langslopen met vragen, informatie, advies, tips, hulp of gewoon voor een klimaatbabbel. De stad stelt er haar eigen initiatieven voor, maar legt ook uit welke premies je kan krijgen of hoe je energiebewust kan verwarmen.


Briefing

‘Het klimaatpunt moet geïntegreerd worden in de frontoffice, maar tevens voldoende aanwezig zijn als baken. Het punt moet de diverse klimaatthema’s visualiseren, tijdelijke acties kunnen afficheren, ruimte hebben voor een informele babbel en een ‘maak een afspraak’ module bevatten...’ 


Strak, hedendaags ontwerp

Pk projects vertaalt deze briefing naar een strak, hedendaags ontwerp. Het klimaatpunt bestaat uit metalen platen die aan een frame opgehangen worden. De platen zijn afwisselend licht- en donkergrijs gelakt, waardoor een zekere ritmiek ontstaat. Ieder paneel staat voor een aspect van het klimaatpunt: mobiliteit, energie, milieu, voeding, ... Alle panelen samen vormen een grote infowand. In de wand is ook een brievenbus geïntegreerd, waar de bezoeker een vraag om info kan achterlaten. Een 55” beeldscherm geeft extra duiding. 


De keuze voor metaal maakt het mogelijk om alle vaste informatie op magneetfolie te drukken, waardoor deze aanpasbaar is. De magneten kunnen tevens gebruikt worden om papieren documenten op te hangen. Voor de infowand staat een lange ontmoetingstafel, in dezelfde stijl en materialen als de wand. Een blauwe vloerlijn trekt de bezoeker naar het klimaatpunt. De strook loopt vanuit de frontoffice naar de klimaatstand, loopt door op de onderkant van de tafel en eindigt aan de ingang van het bijhorende vergaderzaaltje. Het blauwe steunkleur komt ook terug in de zitelementen en het logo van het Klimaatpunt, waardoor alles met elkaar verbonden wordt.


Het Klimaatpunt is te bezoeken tijdens de openingsuren van het Huis van de Bruggeling. Van maandag- tot donderdagnamiddag zijn medewerkers van de Stad aanwezig om de burger te informeren over de Brugse klimaatdoelen. 

TESTANKER
pijltje_05.png
bottom of page