top of page
pijltje_02.png
pijltje_03_nieuw.png
pijltje_01.png

Hedendaagse Primitieven

Alex Vanhee / Benedikte Van Eeghem

KUNSTBOEK

concept - ontwerp - prepress - druk

Brugge bruist van het artistiek talent. Het schrijft, het creëert, het musiceert. Een selectie van dat talent hebben we in woord en beeld bijeengebracht in een kunstboek.


Klinkende namen als Kamagurka, Liesa Naert, Robert Devriendt en Peter Verhelst. Of Jean-Marie Aerts, de gitarist van Arno. Hij is van Zeebrugge afkomstig. En muzikant Jean Blaute, die kent iedereen natuurlijk. Maar ook jonge starters en minder bekende artistieke durvers komen aan bod. Zoals Guido Dobbelaere, hij is een schilder. De man is 93 en schildert met zwanenveren. Veel Brugser kan het niet.


Fotograaf Alex Vanhee maakte de portretten van deze creatieve durvers met een Brugse link. Auteur Benedikte Van Eeghem nam parallelle interviews af. Ze waren twee jaar onderweg met camera en pen en papier. Hun verhalen en beelden tonen dat de stad Brugge niet alleen bekend mag zijn voor de primitieve kunstenaars, maar dat er ook vandaag heel wat beweegt op artistiek vlak. De Vlaamse Primitieven van weleer krijgen opvolging.


Het exclusieve kunstboek ‘Hedendaagse Primitieven’ is ontworpen en gerealiseerd door PK projects, met de steun van Port of Zeebrugge.

TESTANKER
pijltje_05.png
bottom of page