top of page
pijltje_02.png
pijltje_03_nieuw.png
pijltje_01.png

Duurzaam Wonen en Bouwen

Beursstand Bis-beurs 2022 - Flanders Expo Gent

Steunpunten Duurzaam Wonen en Bouwen Provincie West- en Oost Vlaanderen

ontwerp - grafiek - bouw - installatie

Op vraag van de Steunpunten Duurzaam Wonen en Bouwen van de provincies Oost- en West-Vlaanderen realiseert PK projects een beursstand voor de BIS-beurs. In lijn met het onderwerp wordt het een duurzame stand waarbij de verschillende onderdelen herbruikbaar/recyleerbaar zijn.


De wanden worden opgebouwd uit herbruikbare aluminium frames waarin bedrukte textieldoek wordt opgespannen, een flexibel en gemakkelijk te transporteren systeem dat ook heel vlot op te bouwen is. Het textiel kan eenvoudig en kostenefficient vervangen worden voor andere toepassingen. Daardoor is de opstelling (in zijn geheel of gedeeltelijk) aanpasbaar met nieuwe informatie, of herbruikbaar voor andere doeleinden. De gebruikte textieldoek wordt nadien gerecycleerd en herbruikt voor diverse toepassingen, zoals akoestisch dempend materiaal.


De presentatiemeubelen worden gemaakt uit rubberwood. Dit plaatmateriaal bestaat uit gevingerlaste massieve stukjes gerecycleerd rubberhout. Ook hier speelt de ecologische gedachte en duurzaamheid mee: van de rubberboom wordt latex afgetapt. Wanneer de latexproductie van de boom uiteindelijk stopt, wordt zijn hout benut voor het vervaardigen van massieve meubelplaten en mozaïekparket. Een soort van recuperatie van de boom na een leven als latexdonor. En belangrijk ook, er worden jonge bomen heraangeplant in verantwoord bosbeheer.

TESTANKER
pijltje_05.png
bottom of page