top of page
pijltje_02.png
pijltje_03_nieuw.png
pijltje_01.png

De Mensen maken de Stad

EXPO / HOF VAN BUSLEYDEN / MECHELEN

scenografie - grafiek - opbouw

Het Hof van Busleyden in Mechelen opent de deuren voor verenigingen die je niet meteen in een museumcontext verwacht. Jaarlijks krijgen drie verenigingen de kans om hun werking te tonen aan het grote publiek. Ze krijgen een volwaardige plaats in het museumparcours en vormen op verschillende plaatsen een actuele tegenhanger van de historische zalen.


Met een selectie aan objecten en video’s stellen de jonge gezichten van J@M vzw, de roodgele kleuren van het Malinwa Archief en de breedgeschouderde reuzendragers van ReuzenMechelen zichzelf voor en geven een jaar lang een gezicht aan het rijke verenigingsleven van Mechelen. 


SCENOGRAFIE


PK projects ontwerpt een verbindende scenografie. Elke vereniging krijgt een “presentatie-eiland” in een aangepaste vormgeving. Zwart-witte grafiek op de vloer verbindt deze eilanden met elkaar.


Malinwa Archief koestert het rijke verleden van voetbalclub KV Mechelen. In een opengewerkte kickertafel tonen we verschillende memorabilia uit het archief. Bijzondere stukken, zoals een vaandel dat de club kreeg na de thuiswedstrijd tegen Milaan in 1990. Maar de bezoeker kan ook een wedstrijdje tafelvoetbal spelen.


Centraal in de ruimte hangt een installatie met “zelfportretten” van jongeren van J@M, een werking voor kinderen en tieners die maatschappelijk minder kansen krijgen. De jongeren werkten actief mee aan het project.


ReuzenMechelen verenigt Mechelaars om de eeuwenoude Mechelse reuzentraditie nieuw leven in te blazen. Ze vaardigen reuzenkind Janneke af onder het motto “Laat de reuzen weer dansen door de straten”.

TESTANKER
pijltje_05.png
bottom of page