top of page
pijltje_02.png
pijltje_03_nieuw.png
pijltje_01.png

Collectie Fomu

EXPO / FOTOMUSEUM / ANTWERPEN

scenografie - grafiek - opbouw

Voor deze  permanente opstelling haalt het FoMu Antwerpen een deel van zijn rijke collectie van onder het stof. Camera's, albums en vooral veel foto's vertellen er het verhaal van de fotografie.


De collectie FoMu bestaat uit meer dan 900.000 beelden die illustratief zijn voor de ontwikkeling van de internationale fotografie en de Belgische fotografie in het bijzonder. De collectie bevat zowel historische als actuele fotografie, kunst- en documentaire fotografie en vrije en toegepaste fotografie. Ook op het vlak van afdruktechnieken is de collectie representatief voor de fotografiegeschiedenis en bevat onder andere daguerreotypen, glasplaten, autochromen, negatieven, diapositieven, contactafdrukken en fotopublicaties. 

PK projects ontwerpt een tentoonstelling in vier blokken, waarbij de blik van de fotograaf telkens centraal staat. Van private tot publieke, van objectiverende tot superpersoonlijke blik, en alles wat daartussenin ligt. De juiste vorm en inhoud, kleur en grafiek nemen de bezoeker mee op een boeiende en ongedwongen tocht doorheen de fotografie.

TESTANKER
pijltje_05.png
bottom of page