top of page
  • Foto van schrijverPK projects

STOFFIGE ARCHIEVEN

EXPO / STADSARCHIEF / BRUGGE

Tentoonstelling in het kader van Erfgoeddag 2019

De titel ‘Stoffige archieven’ verwijst met een knipoog naar het vastgeroeste cliché als zouden archieven per definitie bewaard worden in stoffige magazijnen. Inhoudelijk bedoelen we met ‘stoffige archieven’ archiefdocumenten die stukjes textiel bevatten. Op die manier zetten we de ambachten en beroepen actief in de textielsector in de kijker. Zowel in het Oud als in het Modern Archief selecteerden we enkele mooie voorbeelden.


In het ancienrégimearchief zijn door een recente inventarisering van de ambachtsarchieven een aantal merkwaardige dossiers met textielfragmenten aan de oppervlakte gekomen. Voor de 19de en de 20ste eeuw vonden we enkele mooie ‘staaltjes’ van dergelijke archieven terug in de dossiers over de aankoop van politie-uniformen, het kleden van behoeftige ouderen en kinderen, het bestellen van historische kostuums voor stoeten en het aankleden van de nieuwe stadsschouwburg zowat 150 jaar geleden.


Scenografie PK projects


PK projects versterkt het 'stoffige' cliché door een chaotische expo te bouwen, enkel en alleen met kartonnen panelen en opbergdozen, in alle vormen en formaten. Zelfs de vitrines worden in - op maat gemaakte - dozen verwerkt. De typografie en vormgeving van alle onderdelen wordt ontworpen in de typische 'klasseerstijl'. Etiketten, fiches, barcodes, stickers... zorgen ervoor dat het volledige plaatje klopt. 


Als teaser voor de expo worden in een promofilm de 'Stoffige Archieven' nog eens in extra de verf gezet.


EXPO / STOFFIGE ARCHIEVEN /

STADSARCHIEF/ BRUGGE


Moet er nog stof zijn … ?
20 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page