top of page
  • Foto van schrijverPK projects

Ik was 18 in '80

EXPO / STADSARCHIEF / BRUGGE

In het Stadsarchief Brugge loopt tot en met 20 juni de tentoonstelling ‘Ik was 18 in ’80 in Brugge’, een terugblik op de muziekcultuur en het Brugse uitgaansleven eind jaren 70, begin jaren 80.

Brugge had in die tijd een opmerkelijke punk- en new wavesscene. Er waren verschillende muziekgroepen actief, waarvan de punk/new waveband Red Zebra de bekendste is. Veertig jaar geleden brachten ze de single ‘I can't live in a living room’ uit. Het iconische nummer werd de insteek voor deze expo over het wondere jaar 1980, een visuele trip vol nostalgie, herinneringen en een hoop emoties.

Trip down memory lane

Pk projects ontwerpt de originele scenografie. Een ingenieuze houten constructie herbergt een prikkelende mini-wereld vol tijdsbeelden, voorwerpen, authentieke instrumenten, muziekfragmenten en andere parafernalia die dit tijdsdecorum illustreren. Centraal element in de opstelling is de living room’ van Red Zebra, met een tapijt waarop de afbeelding van de hoes van de gelijknamige single staat. Singles, fotomateriaal en tal van voorwerpen en persartikels vertellen het verhaal van de groep. ‘I can’t live in a living room’ kan je hier ook letterlijk nemen: vanuit de living vertrek je daarna voor een ‘trip down memory lane’, langsheen café ’t Slecht Wuvetje, Studio Aaltrack, de Bilbo, van de Brugse fuifzalen tot de festivals ‘De Groene Meersen’ en ‘Rock Torhout’.

Laat je onderdompelen in de wondere tijd van toen!

De tentoonstelling ‘Ik was 18 in ’80 in Brugge’ kan je elke dag van 9.30 tot 17.00 uur gratis bezoeken in het Stadsarchief Brugge.Muziek en uitgangsleven in Brugge …
16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page