top of page
  • Foto van schrijverPK projects

DE MENSEN MAKEN DE STAD

INSTALLATIE NIEUWE VERENIGINGENZAAL / HOF VAN BUSLEYDEN /

Impressie van de nieuwe verenigingsenzaal "Mensen maken de Stad"

Het Hof van Busleyden in Mechelen opent de deuren voor verenigingen die je niet meteen in een museumcontext verwacht. Jaarlijks krijgen drie verenigingen de kans om hun werking te tonen aan het grote publiek. Ze krijgen een volwaardige plaats in het museumparcours en vormen op verschillende plaatsen een actuele tegenhanger van de historische zalen.


Deze keer zijn de jonge gezichten van J@M vzw, de roodgele kleuren van het Malinwa Archief en de breedgeschouderde reuzendragers van ReuzenMechelen aan de beurt. Met een selectie aan objecten en video’s stellen ze zichzelf voor en geven zo een jaar lang een gezicht aan het rijke verenigingsleven van Mechelen. 


Scenografie PK projects


Voor het ontwerp en de uitvoering van een verbindende scenografie deden de mensen van het Hof van Busleyden beroep op PK projects. Elke vereniging heeft een “presentatie-eiland” in een aangepaste vormgeving. De zwart-witte grafiek op de vloer verbindt deze eilanden met elkaar.


Malinwa Archief koestert het rijke verleden van voetbalclub KV Mechelen. In een opengewerkte kickertafel tonen we verschillende memorabilia uit het archief. Bijzondere stukken, zoals een vaandel dat de club kreeg na de thuiswedstrijd tegen Milaan in 1990. Maar de bezoeker kan ook een wedstrijdje tafelvoetbal spelen. 


Centraal in de ruimte hangt een installatie met “zelfportretten” van jongeren van J@M, een werking voor kinderen en tieners die maatschappelijk minder kansen krijgen. De jongeren werkten actief mee aan het project. 


ReuzenMechelen verenigt Mechelaars om de eeuwenoude Mechelse reuzentraditie nieuw leven in te blazen. Ze vaardigen reuzenkind Janneke af onder het motto “Laat de reuzen weer dansen door de straten”.


PARTICIPATIEVE RUIMTE

MUSEUM HOF VAN BUSLEYDEN / MECHELEN


De Mensen maken de Stad
32 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page