top of page
  • Foto van schrijverPK projects

CROSSROADS

TENTOONSTELLING / MUSEUM VOOR KUNST EN GESCHIEDENIS / BRUSSEL /

Travelling through the Middle Ages met een scenografie van PK projects.

De vroege Middeleeuwen zijn niet zo donker als ze wel eens worden voorgesteld.

Dat is het idee achter Crossroads, een boeiende en erg veelzijdige tentoonstelling over migratie

in de middeleeuwen. 


Volksverhuizingen over lange afstanden, nieuwe politieke structuren, klimaatverandering, religieuze conflicten, verschuivende markten, … De bewogen tijden van de late oudheid en de vroege middeleeuwen (ca. 300-1000) vertonen meer overeenkomsten met onze moderne wereld dan we zouden vermoeden. De culturele uitwisseling blijkt uit tal van schitterende objecten, van Merovingische sieraden tot perkamentmanuscripten met runenschrift en van gouden munten van Byzantijnse keizers tot Koptisch textiel met verbluffende kleuren en motieven. Crossroads vertelt op een verrassende, interactieve en prikkelende manier over reizen in de Middeleeuwen.  


Scenografie PK projects


Pk projects tekent voor de uitgekiende scenografie, een wereld in beweging waarbij het concept reizen wel heel fysiek wordt gebracht. Crossroads opent met een Merovingische hoeve. Van hieruit start de reis door een mysterieuze wereld, waarbij je kennis maakt met diverse volkeren en culturen. Kleurrijke reiswegen leiden naar thema-eilanden, vormelijk geinspireerd op hun onderwerp : een scriptorium met het vroegst gedateerde manuscript uit de Karolingische renaissance, een sacrale ruimte met bijzondere reliekhouders, een aanlegplaats met gigantisch Vikingschip, … Waar de reiswegen kruisen ontstaan “Crossroads”. Reizigers (bezoekers) ontmoeten er elkaar, kunnen er even uitrusten op een bankje alvorens hun weg terug aan te vatten.


Crossroads in de pers


“ De sterkte van deze expo is dat ze aan de hand van topstukken de rijkdom van de materiële cultuur uit de vroege middeleeuwen kan tonen. Maar ook dat ze een moeilijk te vatten tijdvak inzichtelijk en spannend presenteert, met een uitgekiende scenografie en belichting. Quotering : 4 sterren !” De Standaard 08/11/2019


“Une mise en scene magistrale” Dimanche 27/10/2019


Promotiecampagne PK projects


Het campagnebeeld voor de promotie van de expo Crossroads - Travelling through the Middle Ages. In heel Belgie aanwezig in het straatbeeld. Hou het in de gaten.


EXPO / CROSSROADS /

MUSEUM VOOR KUNST & GESCHIEDENIS / BRUSSEL


Travelling through the Middle Ages
27 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page