top of page
pijltje_02.png
pijltje_03_nieuw.png
pijltje_01.png

Ik was 18 in ’80

Muziek en uitgaansleven in Brugge

EXPO / STADSARCHIEF / BRUGGE

scenografie - grafiek - multimedia - opbouw

De Brugse regio had eind jaren 70, begin jaren 80 een opmerkelijke punk- en new wavescene. Dit vertaalde zich in specifieke cafés (‘t Slecht Ventje, ‘t Slecht Wuvetje) en dancings (De Spot, Villa Djava). Ook de iconische platenwinkel Bilbo en verschillende concertzalen en festivals (de Groene Meersen Zedelgem, Rock Torhout) droegen hieraan bij.


In die periode waren verschillende muziekgroepen actief, waarvan de Brugse punk/new waveband Red Zebra de bekendste is. Veertig jaar geleden brachten ze de single ‘I can't live in a living room’ uit. Het iconische nummer, jaarlijks goed voor een plekje in De Tijdloze, werd de insteek voor een expo over het wondere jaar 1980. ‘Ik was ’18 in ’80′ is een visuele trip naar de muziekcultuur en het uitgaansleven. Heel wat unieke foto’s, affiches, gelegenheidsdrukwerk en andere documenten uit privéhanden komen er samen en katapulteren je terug naar de wondere tijd van toen.


PLAATJES KOPEN IN DE BILBO EN PINTEN DRINKEN IN ’T SLECHT WUVETJE


PK projects ontwerpt een originele scenografie. Een ingenieuze houten constructie herbergt een prikkelende mini-wereld vol tijdsbeelden, voorwerpen, authentieke instrumenten, muziekfragmenten en andere parafernalia die dit tijdsdecorum illustreren. Centraal element in de opstelling is de ‘Living Room’ van Red Zebra, met een tapijt waarop de afbeelding van de hoes van de gelijknamige single staat. Singles, fotomateriaal en tal van voorwerpen en persartikels vertellen het verhaal van de groep. ‘I can't live in a living room’ kan je hier ook letterlijk nemen: Vanuit de living vertrek je daarna voor een 'trip down memory lane', langsheen café ‘t Slecht Wuvetje, studio Aaltrack, de Bilbo, de Brugse fuifzalen tot de festivals De Groene Meersen en Rock Torhout.“ Een leuke tentoonstelling die je terug katapulteert naar de wondere tijd van toen! ”

HET LAATSTE NIEUWS“ Een bijzonder visuele tentoonstelling. Een ingenieuze houten constructie waarop talloze tijdsbeelden te zien zijn. ” 

KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

TESTANKER
pijltje_05.png
bottom of page